onsdag 29 juni 2011

ljusslingor vol. 2

Jag älskar ljusslingor. Inne som ute, året runt. Det brukar medföra skämt som "är det jul fortfarande, hö hö..."

Kolla in dom här från Pottery Barn som nu levererar till Sverige.

Jag tror att jag vill ha dessa som ser ut som minilampor, ute på sommaren och sen inne på vintern... De landar på cirka 270 kronor styck, men vad tror ni att tullen blir? Himla fina i varje fall.




foto: Pottery Barn

tisdag 21 juni 2011

var dags rum










Här hänger vi mycket. Det tittas på Bamse, Pippi och Mumin. Min plats är hörnan, där jag sitter med datorn i knäet på kvällarna. En gång slängde två ungar en snöboll på rutan bakom min rygg. Då hutade jag genom fönstret. Dom sprang. Jag undrar om jag är häxan i pepparkakshuset nu. Golvet vill jag ta bort. Undergolvets plankor ska fram och målas som i resten av huset. Men nu finns ingen ork. Bända fiskbensparkett. Roligare saker kan jag tänka mig när solen skiner ute. Tavelväggen är under framväxt.  Svenskt Tenn elefant har gått från att vara stolsdyneöverdrag till kudde. Bra med multifunktion. Kuddarna är i övrigt från Afroart, som jag verkligen gillar.


fredag 17 juni 2011

blått är flott

Detta hem är från Bolig Magasinet. Färgerna och konstrasterna mot det vita gör mig glad. Vi har färg på övervåningen, men bottenvåningen är väldigt vit. Tänk om man skulle satsa på lite färg på väggarna i köket? Roligt att vi har exakt likadant handfat i en av våra WC.




Foton: Bolig Magasinet

torsdag 16 juni 2011

Äntligen kökssoffa

När jag var liten satt vi alltid på en liten kökssoffa på verandan på landet. När jag blev tonåring försvann den av okänd anledning ut i boden och ersattes av en större modell. Jag har i åratal, säkert hundra år, tjatat om att hyra ett släp och ta hem den. Nu har den drömmen besannats och här är den med provisorisk dyna. Nu är bara den stora frågan; vilken färg ska jag måla den i? Inte grått. Och inte vitt. Kom gärna med förslag!



För övrigt att dagen varit av den skrikiga sorten för familjens yngsta medlem. Detta går inte så bra ihop med mina, för tillfället, franska nerver. En sväng till min mammas lägenhet för att vattna blommor, hålla lite i mammas saker och lukta på hennes tröjor. Det blev som en matta av vemod och sorg lade sig över mig. Nu lägger sig lugnet. Lilla tittar på Sjörövarfabbe, Stora jobbar framför datorn och jag bloggar och tittar djupt i rosévinsglaset.

Mormor


onsdag 15 juni 2011

Mary gillar Byggfabriken

Den butik som jag hämtat mycket inspiration från till vår 1910-tals villa är Byggfabriken. Både sajten och butiken på Högbergsgatan i Stockholm är en skattkista vad gäller orginaldetaljer och inspirationsbilder- och miljöer. Butiken i sig skulle jag älska att arbeta i, tänk vilket lyxjobb, att få hjälpa människor vårda och återställa sina hem med kvalitativa tidsenliga detaljer. Jag kan inte tänka mig en mysigare arbetsmiljö!

Alla knoppar, krokar, strömbrytare, arbetsbelysning och ventillucka samt kedja i vårt kök kommer från Byggfabriken. Färgkoder till väggar och golv. Vår blandare (som är mer funkis än sekelskifte, men jag bor ju inte i ett museum) hittade jag också i webbshopen men valde att köpa från Danmark. (Ni ser, jag är inte köpt av Byggfabriken, detta är bara ren uppskattning). Nya trycken till innerdörrar. Fönsterspärrar. Och det lär bli mer under årens lopp!

Egna bilder

Till det kommande badrumsbygget har jag också spanat in Victorian Floor Tiles från samma ställe.


Foto: Byggfabriken.com

Jag hoppas

Mitt i alla djupa tankar så finns det ändå saker som påminner om livet och världen. Som gör att jag börjar tänka framåt och trumma med fötterna, gunga lite. Just nu är det Timbuktus Resten av ditt liv. Jag gillar den mer och mer för varje gång jag hör den, och går runt och nynnar på den. Försöker fundera över om jag hyser samma känslor för någon som Timbuktu gör för sin förra ekonomiska rådgivare, men jag tror faktiskt inte det. Och bara det är ju fantastiskt skönt.

torsdag 9 juni 2011

lite lugnt ett tag

I hallen står gamla fåtöljen som är snabb omklädd med ett lakan i brist på annat. I bland med svartvit randig kudde och i bland med rosa randig. Har lite svårt att bestämma mig.

Det har varit och blir lite lugnt på bloggen i några dagar. Jag har förlorat min älskade mamma. Och det tar på krafterna och inspirationen. Helt plötsligt blir allt så oviktigt, så tomt. Men det kommer tillbaka, jag är ju lik min mor, det går alltid att göra lite finare, lite mysigare. Jag har vandrat runt i trädgården och i huset i dag och det har slagit mig att aldrig mer kommer mamma hit och tittar på nya kuddar, nya möbleringar, nya blommor och säger "gud, så snyggt". Men jag hör hennes röst inom mig ändå, hon hade nog gillat det vita och svarta. Och det rosa. Hon tyckte nämligen att allt jag gör är bra. Puss mamma, finaste.

söndag 5 juni 2011

Hemma hos Rikke Juhl Jensen

I senaste Bolig Magasinet finns designern Rikke Juhl Jensens hem. Det här funkar för mig. Jag gillar den mjuka färgskalan. Och jag gillar speciellt det fina side-boardet med vackra saker att pilla på. Det vill jag också ha. Vi (jag) lyckas aldrig med stilleben, ytan blir alltid en avlämningsplats för fjärrkontroller, hårspännen, pusselbitar, pippidockor, papper, nycklar och annat junk. Rikke verkar ha familj, hur har hon uppfostrat dom?





Alla bilder från Bolig Magasinet

onsdag 1 juni 2011

rustikt i Grekland

På sommaren känner jag en stark dragning till hus med rustika naturmaterial. Avskalat och enkelt. Fötter på svala stenplattor, putsade vitkalkade väggar. Detta grekiska sommarhus gör tricket. 








Alla bilder Marie Claire Maison