fredag 30 december 2011

Inspirerande hem

Hittade detta hem från Freunde von Freunden via Hannas Room. Härligt, levande och inspirerande inför det nya året. Kanske är det dags att gå i från det vita köket ... Något måste hända och lite färg brukar göra susen.




foto: Freunde von Freunden 

Snart ska du ut

Senare än de flesta lägger jag upp en bild på årets julgran. Vägen mellan kameran och datorn var lång den här gången. Snart åker granen ut och jag längtar efter nya tag! Och att få styla om hemma!


Veckan mellan jul och nyår går i ett förkylningsrus, spetsat med mandariner, presentchoklad, gudmors kakor, sena kvällar framför tv-serier och allmänt slöande.

Året som kommer då? Dags att damma av några gamla godingar till nyårslöften kanske, de är så bra så att de går att använda varje nyår:


  • Ta körkort
  • Hålla ordning i garderoben och linneskåpet
  • Städa matkällaren
  • Skriva en bok
  • Hålla bättre ordning på kvitton och papper

onsdag 28 december 2011

lite mellankänsla

Så här efter pryttelexpolosionen, som jag ju redan var trött på innan ju, känns det snällt mot ögonen att surfa runt och titta på inredningar med mjuka, softa kulörer. Den här lägenheten från Edinburgh tickar ganska många boxar på min "favorit-lista": gammal våning med STORA ytor, ljusa, mjuka färgnyanser, blandning av gammalt och nytt och en inbodd känsla. Här bor det någon, och den känslan gillar jag på bilder.


Alla bilder: via Remodelista

Julen var härlig, för stora och små, i familjen. Trots magsjuka och förkylningar. Nu vill jag framåt, mot våren och mera utveckling. Rum ska målas om, ett badrum ska planeras, ritas och byggas....

onsdag 21 december 2011

pryttlar

I dag kliar det i fingrarna. Det är för mycket pryttlar och färger överallt. Pynt, leksaker, clementiner, nötter, tomtar och mat. Är det helgerån att längta efter rena ytor redan innan julafton? Kan jag få det lite luftigare och ljusare, typ så här som det har sett ut hemma ibland...















söndag 18 december 2011

Bidrag till Fabriken: Julpyssel


Jag är ingen pysslare på det sättet att jag vanligtvis kreerar julpynt här hemma. Mitt julpyssel består av att dekorera, laga mat, planera och fixa. Och shoppa så klart! Men lite pyssel har jag ändå presterat under veckorna som gått.

Jag pysslar två minnes-dekorationer till julgranen med foton på mamma och pappa med Uma, för att hon ska påminnas om dem tillsammans med henne. För att de ska vara där på julafton. För att jag saknar min mamma och pappa så fruktansvärt mycket. Det svider till allt fler gånger om dagen nu när julen närmar sig med stormsteg. Min första jul utan mamma, min andra jul utan pappa. Uma pratar om att bygga en hiss som kan åka till himlen så vi kan träffa mormor och morfar. Och jag kan inte hålla vuxen-masken utan önskar förtvivlat att det gick att bygga en hiss till himlen eller åtminstone få vrida tillbaka klockan och krama mamma länge och hårt. Pysslet blir inte alls så där tjusigt med toppfinish utan mer som dagispyssel av ett barn som saknar sina föräldrar - med massor av känslor och eftertanke...  


Jag har även minipysslat med etiketterna från Rie Elise Larsen.


Och jag har shoppat änglar från Mokkasin!



Inspirationsfabriken bågnar av fantastiska julpyssel... gå in och inspireras!






torsdag 15 december 2011

Astrid Kruse Jensen

Astrid Kruse Jensen är en fantastisk fotokonstnär. Nu har hon en ny svit som heter Disappearing into the past. Det är så vackert, skört och mystiskt. Här är mina favoriter.




Det lite sagolika och mystiska är som en röd tråd genom hennes verk. Den bild som gjorde att jag föll var The Unreachable från The Construction of Memories. Fantastisk, jag vill bara in i den där skogen och klättra upp i det där trädet. Jag letade igenom aktionssajter, helt bestämd över att slå till. Tills jag såg priset. Nåväl. Det är något att drömma om. Unreachable it is.

Samtliga foton: Astrid Kruse Jensen

hej hå hej hå


Jag jular till det i köket med orange lyktor. Ovanligt för att vara jag. Jag är inte så orange. Men här var det lite mysigt. Ok, då springer jag vidare! Måste göra julpyssel till Fabriken. Måste dammsuga innan glöggpartyt på lördag. Måste laga grönsakslasagne till middag. Måste planera jobb till nästa vecka. Måste planera planerande av jobbet och glöggpartyt. Måste planera inköpen av maten till julafton. Måste gå ut med hunden. Måste komma på vad jag har glömt. 
Måste komma ihåg att njuuuuta. Måste bara andas lite först. puh!

tjing!

tisdag 13 december 2011

kakel spektakel


Mitt i julpynteriet ramlade jag in i kaklet... skönt med ett litet avbrott. Vilket fint kakel Made a Mano gör. Och vilka fina inspirationsbilder.






foto: Made a Mano

söndag 11 december 2011

Bord-bytardags?

foto: Boligmagasinet

När jag ser det här köket blir jag sugen på att släpa upp ett 60-tals bord från källaren. Källaren, det är där jag har mitt möbellager. Det är inte till hela familjens glädje. Inte bara för att det tar en massa plats från det som en gång i tiden skulle ha blivit musik- och tv-rum, utan också för att det ständiga bärandet av möbler upp och nedför trappan. Härom veckan åkte ett supertungt slagbord från 1800-talet upp i matrummet och Ikeas Norden ner i källaren. Nu är Norden liksom på väg upp igen så läget för att föreslå nytt köksbord ser så där ut...

Men visst är det fint det här köket? Blandning av stilar och några färger som bryter det vita.
Var det är? I Danmark så klart.

lördag 10 december 2011

snälla snö

Nu vill jag ha snö. Jag vill ha den snälla mjuka känslan av att världen är inbäddad i bomull. Jag vill ha ljuset. Första snön är ju lite speciell. När folk blir så där vänliga och hälsar på varandra och förundras
över all snö.
foto: Pinterest

foto: Pinterest
foto: Etsy

Jag gjorde en försenad adventskalender till min dotter. 3, 5 åringar kan tydligen inte hantera ett-paket-om-dagen. Det blev missnöje och bråk istället för tindrande ögon och lyckliga utrop... Nu börjar vi om. Med ett löfte om massor av lördagsgodis.



torsdag 8 december 2011

Julpyssel micro



Min julgraninspiration kommer ju från Rie Elise Larsen, inte undra på att de här superfina korten från samma designer tilltalar mig. De kan användas till mer än julklappsetiketter tycker jag. Eftersom de var blanka på ena sidan limmade jag ihop dem så att när de hänger och snurrar i luften så ser man nya mönsterkombinationer hela tiden.

I väntan på att finna den där skrangliga tunna granen så får en nedblåst gren från grannens björk tjänstgöra som hängare... helt plötsligt blev det lite påsk också... vilka kort - jul, påsk, etiketter eller dekorationer, oanade möjligheter. Dom finns att köpa hos Darling Things i varje fall.

Jag känner mig ett steg närmare julgransutopi!

onsdag 7 december 2011

Castle - färg och grafiska mönster


Rachel Castle ligger bakom de här helt fantastiska kuddarna, trycken, tygerna, ja allt! Jag vill ha runda sammetskuddar till mina Lilla Åland. Det kan mjuka upp intrycket och piffa upp dem lite.... Frågan är vilken färg, midnattsblå sammet är ju underbart, cerise är ju en favorit. Men allra helst skulle jag vilja ha den där puderrosa på bilden ovan, men det verkar inte finnas längre. Sen slår jag till på Harlekin-trycket och till våren blir det perfekt med den lilla klänningen.

Jag tror några saker från Castle åker upp på min önskelista...


bilder: Castle

måndag 5 december 2011

Julgransfilosofi

Jag har varit i Thailand i två veckor. Därav tystnad på bloggen. Jag hade tänkt att blogga därifrån men någonstans mellan bambumöbler och stranden tappade jag lite av inredningsfokuset...
Rie Elise Larsen

Men så nu tillbaka med en jetlag som heter duga har jag snabbt fått upp julstjärnorna och behöver lite julinspiraton.

Jag vill ha en julgran i en kruka, på ett bord. Lite tunn så där. Det är himla snyggt. Så det kanske blir två julgranar i år, en mindre i kruka och en på golvet. Danskarna är väldigt bra på julgranar, förutom allt annat inredningsmässigt såklart.



Marianne Brandi


Rie Elise Larsen