måndag 29 oktober 2012

bye bye pepparkakshuset

Nu ligger vårt fina pepparkakshus ute för försäljning. Vi har köpt ett annat hus som vi ska lägga ned många timmars kärlek och renovering på för att få tillbaka 1910-tals känslan. Det känns spännande och kul, samtidigt som det där badrummet vi precis har renoverat gärna hade fått följa med.

Nu hoppas vi att någon med stort intresse för gamla hus köper den här lilla pepparkakan...




 









foton: Svensk Fastighetsförmedling

söndag 28 oktober 2012

Söndagsbilden: frostig morgon

Underbart vackert i vår trädgård innan solen gick upp. Frost överallt, krispigt, skört och knastrigt under fötterna. En timme tjänades in i natt, innan vi fick barn handlade det om en extra timmes sömn. Nu handlar det om nöjet att få en extra timme i vaket tillstånd på morgonen. Något som min man starkt framförde som en positiv effekt: men man går ändå upp vid en viss tid, nu får man samma sömntimmar men en extra timme på morgonen, hur bra som helst.

Uppe sitter nu jag, med samma sömntimmar och en extra timme på morgonen. I sängen sover en pappa, med två extra sömntimmar och utan några som helst extra timmar på morgonen. Helt ärligt känns det inte som om att jag drog det längsta strået här...




torsdag 25 oktober 2012

Fabriken: barnrum

Dagens tema i Fabriken är något som klingar an. Umas rum har genomgått några transformationer genom åren, från rosa till ljung, till ett annat ljusblått rum. Jag tycker att det ska vara lite färg i ett barnrum. Och jag gillar när det inte bara är nytt och modernt, hos Uma finns ett 30-tals skåp från Blocket, en gammal barnstol som många generationer i min släkt har suttit på som barn och lite annat smått och gott. Blandat med en dos Hello Kitty och Pippi såklart.

När Uma får frågan hur hon skulle vilja ha det börjar hon vifta med armarna: "Rosa där, och lila och silver och guld och lite ljusblått också. Sen vill jag ha Pippi och Bamse och Hello Kitty och en häst jag kan rida på."

Helt i sin ordning.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling


foto: Linda Rompala


Yes - please

En facebook-post från Daniella Witte påminde mig om denna fabulösa skylt jag har spanat på tidigare.  Ett endaste kort ord som räcker som visdomsord för all framtid egentligen. Så om jag överlägger med mig själv kan det alltså bli en livstidsinvestering. Nu gäller det bara att resten av familjen möter mitt förslag om en rejäl budgethelg i utbyte för ett rungande yes!

foto: via Inreda Utreda - Seletti Yes
Laddad med järntabletter och ovanligt mycket sömn återkommer jag senare med ett Fabrikstema som passar mig just nu: Barnrum!

torsdag 18 oktober 2012

Fabriken torsdagstema: DIY

Detta blir inget inlägg om pyssel. Jag är ingen pysslare av rang. Jag är däremot en fixare av rang. Går altantrappan sönder, då bygger jag en ny. Vill jag inreda en oinredd bod, då gör jag det själv. Tror jag att det finns fin pärlspont bakom en innervägg, då river jag bort innerväggen.

En tavla av gamla tidningsklipp hittade under ett golv.

Vad är DIY?

Jag kan själv. Jag gör själv.

Jag har alltid tyckt om att arbeta med händerna, men större delen av mitt yrkesliv innebar det att mina händer rörde sig över ett tangentbord på en kommunikationsavdelning eller på redaktionen tillhörande en webbsajt. Nu är det ju inte så längre, nu arbetar jag med händerna dagarna i ända. Men även då, när kontoret var min bas, klädde jag om möbler, byggde och fixade.

Jag gillar utmaningen. Jag känner en enorm tillfredställelse i att göra själv snarare än att leja bort. Men med en fyraåring och en bebis i magen blir det mindre tid och ork till de stora ingreppen. Kanske är det då jag kommer att börja pyssla. På Fabriken imponeras jag av fler tolkningar på temat DIY.


Tavla med kvist (ett latmans - pyssel)


En uppraffad stol, målad och omklädd

Ett nytt grepp kring släkttavlan, strippad på guldram och piffad med ljusslinga.

En egen inredd gäststuga, från kvistlack till golvsåpa.

fredag 12 oktober 2012

Inspiration som står sig

Bolaget har lagt ut bilder på en våning som får mig att sucka och oooa, och få lite gåshud för att det är så fint. Det här är en klockren inspirationsinjektion som står sig över helgen, och en bra bit in i nästa vecka. Jag vill se mer av den här skönheten, sovrum, hall och hela klabbet. Och så vill jag ju bo där.





foto: Bolaget





torsdag 11 oktober 2012

Rosa och grått

Någon höstmoodboard hanns inte med. Men jag kan varmt rekommendera en titt på Fabriken där mina fabrikskolleger visar sina fina alster.



Jag hittade under kvällens snabba surf-runda detta fina danska hem. Mest fastnade jag för de gråa golven och det karamelldoftande rosa golvet i barnrummet. Och de snygga platsbyggda skåpen i matrummet. Har dock lite funderingar över om två stressade föräldrar skulle orka med att ha en hopphage målad på trägolvet. Dunk. DUNK DUNK. dunk dunk dunk...





foto via Boligmagasinet, Fotograf: Lene K

söndag 7 oktober 2012

Fabriken: söndagsbilden

Ja, vi gillar hösten. Och vilka dagar vi har den här helgen. Vädret är allt som hösten ska vara. Släppa allt vad gäller att vara inomhus och tanka på utomhus inför det stora långa mörkret. Göra hösttavlor med gula och röda löv. Lamm och rotsaker. Ställa undan trädgårdsmöbler. Plocka upp ruttna äpplen från gräsmattan. Sitta på trappan i solen. Den är ju så sabla kort den här gula och röda tiden.







Det finns nog fler gula och röda bilder på Fabriken i dag misstänker jag. Ha en fin söndag!

måndag 1 oktober 2012

Guldstjärna

Det pratas en del om siilver och guuuuld hemma nu. Den stora frågan som 4,5 åringen tampas med är: Vad är finast? Guuuuld eller siilver? Mamma, vad tycker du?

Eftersom jag bytte en guldig födelsedagspresent mot en silvrig så är jag väl mer för silver på mig själv. Eller snarare vitt guld. Törs jag lägga in den termen i diskussionen med dottern, eller blir det ännu krångligare då? Mamma gillar vitt guld, det är guld men det ser ut som silver. Pust.

Men, guldiga stjärngirlander från Bodie and Fou, tillverkade av Sandrine D'Andrea. Finns även i silver. Men. Här är det ingen diskussion. Jag vill ha guldstjärna.

foto: Bodie and Fou

foto: Sandrine D'Andrea