tisdag 17 maj 2011

tisdagstema: en kär pryl

Min första tanke var: min dotter. Men hon är ju ingen pryl. Hon är ju en kär.
Jag har bestämt mig för att tolka temat som att en pryl inte är en möbel, prylen är en mindre sak, något med en funktion utöver skönhet.

Pryl? Tankarna går vidare: min MacBook, min kamera, min skruvdragare/borr, min tygsax, farmors ljusstakar och lövfatet eller någon inspirerande bok?

Mitt bidrag till Fabrikens tisdagstema en kär pryl: är den som används varje morgon och under dagarna, vår kaffemaskin: gott kaffe och snygg är den också. I tider av helautomatiska nespressomaskiner finner jag ro i att manuellt tillverka mitt kaffe. Det blir mer på riktigt så. Lite kladdigare. Lite mer miljövänligt. Lite mer känsla.

Ja, att säga att den är mig kär kanske är att ta i. Men den är ett måste för att få igång mig på morgonen och den räddar många dagar.6 kommentarer:

 1. Kaffemaskinen, oh så oumbärlig i vardagen! Själv kör jag lite bekvämare och inte lika miljövänligt, med Nespressomaskin... Men jag återvinner kapslarna i alla fall! (Och då menar jag inte återANVÄNDER utan slänger i återvinningscontainer för metallförpackningar) ;)

  Ha en skön dag //Petronella

  SvaraRadera
 2. Snygg är den!! Jag är en otrogen alla kaffedrickare...dricker endast koffeinfritt Nescafé. Inga snygga "bryggare" för sånt...

  Tack för din urgulliga kommentar! Made my day;-)

  SvaraRadera
 3. Just det, du frågade om tejp...Jag gissar att webshopar med scrapbook-grejor har en hel det. Annars Panduro...och säkert ställen som Claes Ohlson...

  Kul om du hittar på något:-)

  SvaraRadera
 4. Petronella; jag håller med om att Nespresso är lite bekvämare. Det blir liksom inte lika kladdigt... Och bra att du återvinner!

  Noamaja; tack för tipset! Vi får se vad det blir!:-)

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren du lämnade hos mig om golvet.
  Vilken fin blogg du har! Har fastade jag länge :)
  Vi har nu bestämt oss för att luta och vitsåpa så jag hoppas att det blir bra.
  Lovar att visa det färdiga resultatet sen ;)
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 6. Johanna, tackar! Ska bli kul att se resultatet, och hur renoveringarna fortskrider i din lägenhet!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera