torsdag 8 september 2011

garderober i sovrummet


Så här vill jag att garderoberna ska se ut! foto: Anna O.

Vi ska bygga in garderober i sovrummet. Under snedtaket. Så som det var från början när huset byggdes. Vi har försökt med Ikeas garderober mot en annan vägg (där det stod garderober när vi flyttade in) men det blir bara konstigt. Som en jätteklump med garderober. Sen inser jag att i ett gammalt hus ska man ha garderoberna där de en gång stod. Under snedtaket eller den så kallade kattvinden.

Ofta är det så att den ursprungliga planlösningen är den som passar huset bäst, tycker jag. Dörröppningar är placerade med eftertanke på ljus och rörlighet. Förvaring är placerad i utrymmen som ändå inte kan möbleras. Dom var rätt smarta 1910 vad det gällde att bygga hus. Det är bara att ta fram det igen. Det är så vi jobbar härhemma, öppnar upp det som stängdes och byggdes igen på det praktiskt inriktade 50-talet, tar bort lager av masonitskivor och tilläggsisolering som döljer nischer och pärlspont.

Det är ett äventyr, ett upptäcksresande i hemmamiljö att äga ett hundraårigt hus som moderniserats genom seklet.... I love it!


1 kommentar:

  1. Vi ska också göra garderob under snedtaket i vårt hus och jag vill inte ha Ikeas heller. Har en bild i huvudet hur jag vill det ska se ut men vi får väl se hur det blir när det är klart. Svårt men spännande!

    Må så gott!

    //Johanna

    SvaraRadera