fredag 18 november 2011

Kaos i skafferiet - visa mig ditt skafferi


Det började med att jag bläddrade i Living Etc. En artikel med helt suveräna skafferimöbler. Där varje sak har sin plats, så som jag vet att en del av er har det, jag blir så avundsjuk. Ett sånt skafferi, där jag har hällt över basmatiriset i en glasburk och tagit mig tiden att skriva BASMATIRIS i kalligrafi på ett handgjort pappersark. Bredvid BASMATIRISET står JASMINRISET. Och därnäst; RÅRISET.När jag öppnar dörren till mitt skafferi vet jag exakt var gurkmejan står. På tredje hyllan till vänster om spiskumminet, som för övrigt, det är dags att fylla på. Det vet jag för jag har en lista över örter uppsatt på insidan av skafferidörren där jag kan hålla koll på vilka örter som det finns mycket av och vilka som är dags att fylla på. Ett slags örtinventering. På så sätt undviker jag att det blir fem burkar timjan på örthyllan.

Jag har även testat att färgsortera alla torrvaror i skafferiet, men det systemet föll då jag inte kunde minnas vilken färg couscouspaketet hade.


Bilder: Pinterest
Nej, så är det ju inte. Hos oss råder kaos i skafferiet. Totalt kaos. Jag önskar att jag sorterade och hade fina burkar. Men det funkar inte. Jag är bra på att ha ordning på ytan men inte under :-) Jag har försökt. Allt som har med ordning i lådor och skåp är för mig förlorat. Jag hade en gång en pojkvän som tyckte att det lite spännande att öppna lådor hos mig för kombinationerna av prylar var helt oväntad. Paljetter i besticklådan, tillsammans med tårtljus och en skiftnyckel. Ja, på den vägen är det. Tio år senare. Jag har inte ändrat mig.

Här är vårt skafferi. Törs du visa ditt?4 kommentarer:

 1. Ha ha ha, skulle kunna vara hemma hos oss. Kaos är bara förnamnet :) Intalar mig själv att ett walk-in-skafferi skulle vara lösningen, får bli i ett annat liv i ett annat hus...Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Herregud vad härligt att se!! Älskar kaoset på nåt vis, kanske för att det är så ärligt och härligt! Precis som det är!! :)// Ulrica

  SvaraRadera
 3. Hahhaaaa! Fan va härlig du är!! Och du, jag looovar att vårt skafferi är värre. Vänta ska du få se. Jag antar utmaningen! :)
  Kramar! Och ha en alldeles underbar helg!

  SvaraRadera
 4. Så härligt att läsa om att någon annan har samma utmaning som vi har hemma hos oss, jag antog din utmaning och visade "världen" hur vi har det hemma hos oss..... här kommer en länk till vårt skafferi.....

  http://livet-har-och-nu.blogspot.com/2011/11/det-ar-ju-inte-konstigt.html

  SvaraRadera