söndag 15 april 2012

Sian Zeng magnetiska tapeter
Just som jag har börjat fundera på hur jag kan göra Umas rum lite mysigare och uppdatera väggarna föll bitarna på plats snabbare än jag trott.


Sian Zeng heter en fantastisk designer. Och jag menar verkligen fantastisk. Titta på hennes saker, så vackert, magiskt, sagolikt och lekfullt. 

Det finns en tapet som heter Woodlands vars mönster just är skogslandskap med karaktärer. Den är magnetisk och till tapeten hör magneter med djurkaraktärer och pratbubblor, vilket innebär att både små och stora kan spela upp egna dramatiskt berättelser. Allt från sagor till Lars Norén-draman kan utspelas i denna skog kan jag tänka mig. 

Detta är en tapet som ger en liten arg, glad, rolig, sur, ilsken, nyfiken och busig fyraåring möjlighet att få utlopp för hela känsloregistret. Så fint och så vackert. Och så dyrt. Men det kanske kan det vara värt... eller vad tror ni?

As I am looking at redecoration my daughter Umas bedroom, I stumbled across this wonderful wallpaper by designer Sian Zeng. The wallpaper, called Woodlands, is magnetic and you can buy a set of characters and thought bubbles and act out your own play. Excellent for those highly emotional four year olds, I'd say. 


samtliga foton: Sian Zeng

6 kommentarer:

 1. Åh, så otroligt vackert! Måste verkligen kolla in närmare.
  Blir det dessa tapeter så får hon lov att ha dem till hon flyttar hemifrån, eller hur, skulle vara svårt att måla eller tapetsera över dem...
  Kram A-K

  SvaraRadera
 2. Helt underbara! Fantastiska! Vem skulle inte vilja ha sådana!? Det skulle ju eventuellt vara plånboken som inte vill, men allvarligt...så härliga!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Vilken läcker idé!
  Jag funderar (som jag alltid gör) på om man skulle kunna åstadkomma något liknande själv. Det finns ju magnetisk målarfärg, om man grundmålade med sådan och tapetserade ovanpå, då borde man ju kunna få samma effekt med valfri tapet. Har dock ingen egen erfarenhet av den sortens färg, så jag vet inte hur stark magnetismen i den är, men i teorin skulle det ju kunna funka åtminstone. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så smart! Tack för den idén! Jag har faktiskt magnetfärg i snickarbon, jag ska testa med en vanlig tapetrest och återkommer med resultatet! Dessa tapeter finns ju faktiskt utan magnet-lining och är då något mer i en normal prisklass.

   Radera
  2. Ja, vad kul, gör det! Du får rapportera om det funkar. :)

   Radera
 4. vad coolt. Gillar verkligen idén och sedan är ju smarta gör det själv-för en billigare peng himla smart! Tack för fin läsning!

  SvaraRadera