lördag 5 maj 2012

Nytt badrum på gång

foto: via La Maison d' Anna G 

God lördag! Badrumsplanerandet är i full fart, offerter inväntas (och emottas med höjda ögonbryn och andningsuppehåll i några sekunder) och vi hoppas kunna dra i gång i slutet av maj.

Basen kommer att vara modern med raka linjer, moderna blandare och ett stilbryt med ett gjutjärnsbadkar på tassar.

Så här ser mina önskemål ut:

Handfat med sarg/hylla bakom för småsaker och väggmonterad blandare, medan en favorit Atrio från Grohe. Visste ni att man kan köpa blandare och sanitetsporslin till nästan halva priset från Tyskland? Och STOR spegel ovan hyllan och handfatet som är ett Vero från Duravit.

foto: Grohe

foto: Agapo via Hannas Room

foto: Duravit

Vägghängd toalett som är lättstädad, känns som ett måste nu när vi gör om allt.

Ett helt inbyggt skåp som inte gör något väsen av sig, vi har en nisch där det kommer att passa bra. Här kommer vi att använda skåp från Ikea för att hålla nere på kostnaden mot ett platsbyggt.


foto: Byggfabriken

Vitt kakel, satt i förband. Klinker: två alternativ: Victorian Floor Tiles, Barcelona från Byggfabriken eller klinker från Claesson Koivisto Rune/Marrakech design(nedan).
foto: Marrakech Design/Claesson Koivisto Rune


Badkar; på tassar eller inbyggt, vi står och tvekar. Men oron för oupptäckta läckor gör att det lutar mot tassbadkar, vilket funkar bra med vårt hus från 1908. På minussidan är att det är pilligt att städa under och bakom, något man undviker med ett inbyggt badkar. Då ser man inte smutsen helt enkelt!


foto: Hus o Hem
foto: via Pinterest, någon som vet var jag har hittat denna?

Belysningen kommer att bestå av tak/allmän belysning i utanpåliggande porslinssocklar med glödlampor om det går att hitta  med rätt IP-klassificering. Annars kommer vi att använda Ikeas spottar i porslinssocklar, Bromölla.


Fint blir det nog och garanterat dyrt. Vi vinkar adjö till veckor kring Medelhavet i sommar och får nöja oss med att plaska med tårna i vårt nya badkar. Det blir bra det med...

8 kommentarer:

 1. Wow, vad allt låter fint! Tänk när allt är klart, vilket badrum!

  Vi gjorde vårt för några år sedan och jag minns fortfarande hur svårt det var med alla val, in i minsta detalj.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. vad roligt med badrumsrenovering! Ser ut att bli jättefint! Spännande mix av material kommer bli kanon! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Så kul att få ett nytt fint badrum och era planer låter ju strålande tycker jag. Tassbadkar är verkligen ursnyggt (även om det medför lite mer städning...)!
  /Kristina

  SvaraRadera
 4. Hej där! Är ni redan igång med nya projekt: ) kommer att bli så ljuvligt fint! Kan inte riktigt rekommendera inbyggt, det har vi. Det är problem med smuts och vad som kanske är än värre: lukt... Ta tassar ni så det iallafall går att städa o rensa brunn och allt vad det är.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad skoj med nytt badrum! Tassar är bra. (Eller ben som vi har). Perfekt att städa under. Det jag är mest nöjd med i våra nya badrum är vårt svartochvitrutiga golv. Ska bli kul att följa ert nya badrum!

  SvaraRadera
 6. Kommer att bli ett underbart badrum!!!!

  SvaraRadera
 7. Hejsanhejsan,
  det låter verkligen underbart. Ni kommer trivas så bra i det. Och jag, som är helt såld på tassbadkar, ropar heja heja trots städproblemet. Jag skulle väldigt gärna se er kommande barumsrenovering på Byggla. Kan du inte maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer om Byggla och om välkomstpresenten du får om du är intresserad. Lycka till med offerterna!
  Mvh
  Vendela på Byggla

  SvaraRadera
 8. Hej,
  Var och hur köper du från porslin till badrummet från Tyskland?

  SvaraRadera