torsdag 27 september 2012

Fabriken: belysning

Fabrikens torsdagstema denna dag är lampor eller belysning i hemmet. Belysning betyder ju så mycket och förändrar ett rum, jag älskar punktbelysning som går att dimma ned och har sällan taklampor tända även om jag har några taklampor jag älskar. Det som är bra med lampor är att det faktiskt går att hitta fina, ovanliga till bra priser om man letar lite. Allt behöver inte vara dyra designlampor, det kan man få önska sig när man fyller jämt... Så är här är en mix av alla möjliga varianter hos oss, taklampor, bordlampor, vägglampor osv...

I trappan hänger House Doctor lampan Pipe som är en bra lösning i och med den höga takhöjden.Ljuvliga Liv av Jonas Bohlin som jag fick av min faster och gudmor i 40-års present. Den vandrar runt lite härhemma och hänger just nu i sovrummet, här en äldre bild från vår övre hall. Drömsk och skir med lite attityd.I matrummet hänger nu en lampskärn från Betonggruvan, jag har köpt två som ska hänga bredvid varandra men jag har inte lyckats knäcka lösningen till att sätta nya lampkrokar i ett vävspänt tak än. Kanske är skärmen lite mörkare än jag trodde men blev himla fin ihop med nya stolar. Och längst till höger i bild smyger en ljusslinga in med vita bollar...I köket har vi lampor från Byggfabriken som bänkbelysning, här på bild med klotlampor men jag skiftar med vektorslampor vilket ger ett mer riktat sken och ser lite coolare ut.Överhuvudtaget har klotglödlamporna hängt med mig i många år, snyggt och enkelt. Som här i sovrummet, det höll tills jag kom på att vi var tvungna att gå ur sängen för att släcka lampan. Men snyggt var det.På pianot står en gammal jugendlampa, den stod i ett hörn på landet under många år tills den fick hänga med hem. Den, som mycket annat, åker upp och ned i källaren...I vårt nya badrum älskar jag glo-ball som är fina neddimmade och ger väldigt bra belysning uppdimmade för smink-sejouren...Det var några av lamporna här, på önskelistan finns en uppsjö varianter.

Nu är det raka spåret in på Fabriken och se vad de andra bloggarna har för tankar om belysning!


8 kommentarer:

 1. Snyggt, snyggt, snyggt!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Men så vackra lampor ni har. Och Liv alltså. Hon är en dröm.

  SvaraRadera
 3. Men guuud vad fin matgrupp, alltihopa! Älskar stolarna.
  Är du nöjd med Hay-bordet? Fint är det i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar Hay-bordet jättemycket. Det känns som om det kan komma att bli en av de där möblerna som hänger med länge... Och det blev himla bra med brytningen med Magnus släktstolar tycker jag.
   Kram

   Radera
 4. Vilken jättefin piano-hörna du har! Helt underbar!

  SvaraRadera
 5. Men ååååh vilken fin samling av lampor, gillar samtliga! Men sdan så har ni ju ett hus där nästan allt blir fint i :)

  SvaraRadera
 6. Älskar handfatet i badrummet! I en framtida badrumsrenovering vill jag köpa precis ett sådant! Har ännu inte lyckats lokalisera några bra återförsäljare. Några tips på lager?

  SvaraRadera