torsdag 8 november 2012

Fabrikens torsdagstema: Sovrum


Sovrum står på tapeten torsdagen till ära. Och faktiskt inte bara hos Fabriken. Jag skissar på planlösningen på övre våningen i vårt nya hus för att skaka fram tre bra sovrum och ett badrum som kan komma att bli en kopia av det vi byggde i somras. Den befintliga planlösningen är en rysare med ytor på helt fel ställen, olika golv i varje rum och noll förvaring. Nu har jag hittat en lösning där vi lyckas få tre ungefär lika stora sovrum. Ett för mamman och pappan, ett för Uma och ett för Umas lillasyster som anländer i slutet av januari. Vi har ju kommit på att som vuxen behöver man inte något jättesovrum, tyvärr hänger vi ju inte så mycket i sovrummet som man skulle önska...

Och det leder mig in på dagens fabrikstema om sovrum (och som faktiskt mer eller mindre blir en kopia av ett inlägg från i maj ):

Jag tror att det finns några grundläggande principer som ett bra sovrum har, varav dessa är mer eller mindre viktiga beroende på vad för slags sovtyp man är. Jag är en ruskigt dålig typ av sovare. Jag har sedan när jag var runt tjugo haft svårt att sova periodvis. Vissa nätter aldrig somnar innan det är dags att gå upp.

Här är några saker jag behöver för att kunna somna: total tystnad, totalt mörker, en man som inte snarkar, sköna kuddar, lena sängkläder, ett svalt sovrum i lugna ljusa färger, ett rent samvete och balans i livet...

Sen sover jag väldigt bra till vågskvalp också, men det kan vara svårare att fixa...


God natt och sov gott!

9 kommentarer:

 1. Kopia eller inte. Jag är glad att du visade det igen.
  Så vackert.

  SvaraRadera
 2. Fint du har. Vi skissar också på ombyggnad och utbyggnad av övre plan på vårt hus. Visst är det kul?
  Hoppas du har en bra kväll

  /Johanna

  SvaraRadera
 3. Vart kommer den vackra mattan ifrån? Såg en annan matta i ett tidigare inlägg som gick i vitt och turkost

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Den rosa mattan kommer från Kira CPH som ligger i Köpenhamn, den turkosa med zick-zack mönster är från Urban Outfitters.

   Radera
 4. Fina bilder! Sänglamporna gillar jag mycket!

  SvaraRadera
 5. Så fint! :)

  Trevlig helg!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Vågskvalp kan man få på radions P1 på natten. Det upptäckte jag och en kollega när vi var ute och körde i jobb mitt i natten. Radion var på svagt, vilket vi inte visste. Istället trodde vi att vi hade ett vattenfyllt bagageutrymme som skvalpade. Men det visade sig alltså att vågskvalp körs på radion på natten :)

  Snygga bilder visar du som vanligt!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. What a beautiful bedroom, the rug in particular is so pretty! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. men åh har ni en lillasyster på gång! underbart, grattis!

  SvaraRadera