tisdag 27 september 2011

Fabriken höstens moodboardMin moodboard blir en samling av nytt, gammalt och lånat.

William Morris tapeten går inte att komma i från, den är så vacker och perfekt för höstens rum. Jag vill krypa in bland blomsterslingorna och bo där hela hösten lång. Mässing håller även denna säsong och vänskapsknuten från Svenskt Tenn får symbolisera materialet men också att mitt höstrum är ett rum för vänner och socialt liv.


Naturmaterial känns som ett måste när det är dags att kura upp framför brasan, fårskinnsfällen plockar jag nu fram ur skåpet. Sammet är även det en riktig hösttextur, och grön ska den givetvis vara hemma hos mig.

Jag har valt att ta med några gamla pinaler också, lampan från Retro etc som fyller kriterierna grönt och mässing. Mammas 60-tals krokodilskor från Svan Skodon får symbolisera materialet läder och feminina former. Fotografiet på farmor - själ, en länk till det förflutna och mitt sammanhang och ram. Jag tycker att alla rum ska innehålla något element som talar om tider som gått, vare sig det är från 70-talet eller, som här, 20-tal. Möbler, detaljer med karaktär och historia, något med känslomässig anknytning. Utan det blir det lite platt, tycker jag.Och så slutligen svart och vitt, koppen från Marimekko med dess grafiska uttryck tycker jag bryter perfekt vilket är ett måste för att undvika att det museum av det hela..:-) Den randiga kudden är från Afroart, mitt absoluta favorit kuddställe.


Fabriken hittar du många inspirerande moodboards!


5 kommentarer:

 1. Hej! Har precis hittat din blogg och tycker mycket om den. Du skriver så vackert och har så fina tankar. Det här blir en följare!

  Kan inte länka till min blogg då mitt googlekonto inte "vill" i vissa bloggar:(
  Kram! Karin

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar tapet!!! Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev och texten förstärker verkligen bildens budskap.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Din moodboard är helt i min smak! Väldans fin combo. Fin onsdag!

  SvaraRadera