tisdag 27 september 2011

karmstol i ny skepnad

Jag är bra på att samla på mig möbler, det tror jag att jag har nämnt tidigare. Jag gillar möbler. Gamla möbler. Det finns många ideér men inte så mycket tid till att genomföra dem.


Den här karmstolen från min pappa finns det två av och jag har nu uppdaterat upp den ena. Jag var lite inne på att behålla den träfärgad men det blev för mycket farmor över det då. Tyget från Svenskt Tenn har legat i linneskåpet i fyra år och nu kom det äntligen till användning. Nu står pappas karmstol med mammas skrivbord i arbetsrummet. Det känns lite fint.


I övrigt är det lågtryck på bloggandet. Jag och min syster tömmer mammas lägenhet, går igenom ett helt liv. Vi hittar barndomsminnen, gråter, skrattar och samlar på oss tecken från våra liv med mamma. Äter choklad ur askar som mamma påbörjat, läser mammas handskrivna instruktioner på tillagade rätter som vichyssoise, "värm, tillsätt en deciliter lättvispad grädde" och känner oss lite närmare. 

3 kommentarer:

 1. Vad fin stolen blev, mysigt att göra om och sätta samman med saker man har sen tidigare. Tycker om saker som betyder något, och det verkar både stolen och skrivbordet göra för dig.

  Härligt!

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken förändring. Jätte fint!!

  //johanna

  SvaraRadera
 3. riktigt fint, å jag älskar också gamla möbler.
  så himla fint att renovera gamla möbler till nya moderna fräscha. Du får högsta betyg av mig :)
  kram från bloggen formge

  SvaraRadera