onsdag 29 februari 2012

Lauritz... min akilleshäl

Sedan jag sålde rottinggungstolen så har jag varit helt å det bestämda att någon mer gungstol blir det inte. Vi har för små rum för de ytkrävande möblerna. Sen var jag och gjorde en stylingkonsultation hos några ytterst stilsäkra och estetiskt begåvade människor i fredags. Som dessutom var så himla trevliga!
Och där stod en fin och nätt liten gungstol från 60-talet.

Ja men, en sådan kan vi ju ha, tänkte jag.

Och så hittade jag den här på Lauritz. Och den är ju absolut inte 60-tal. Men ganska liten och lite annorlunda. Och så satte jag en köpgräns. Och så överskred jag den. Och så vann jag. Ska jag måla eller låta den vara slitet svart? Tygtips till kuddarna? Helst rosa...
I have a thing for buying stuff on antique auctions online. Danish auctioneer Lauritz.se is one of my favourites. When I sold our rattan rocking chair I was determined never to get a new rocking chair as the rooms in our house are just to small for that kind of space demanding furniture. That was until I was inspired to get a sixties rocking chair. And so I found this. As far from sixties as you possibly can get... But rather dainty and different. So I set my spending limit. And I exeded it. And I won. Here it is. I am thinking new upholstery in maybe pink or painting it in a really striking new colour.

3 kommentarer:

 1. Gungstolar är ett gissel, om man inte har den perfekta platsen. Vi har en Wegner här hemma, som åker omkring och är i vägen, men jag sparar den till mitt framtida sommarhus med stort fönsterparti. Där ska den stå med en hel vägg för sig själv, med utsikt över havet :)
  Inropad på en web-auktion för många år sen, så klart..
  Men din var verkligen fin, så jag förstår att du inte kunde avstå.
  Ha en fin dag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det inte bara är jag som köper möbler för framtida hus....:-)
   Kram!

   Radera
 2. Åh så fin! Rosa tyg låter härligt!

  SvaraRadera