lördag 26 maj 2012

En LÅNG och ROSA utläggning (så här inför morsdag)

Långskånk, Långben, jag har alltid varit lång. Lite längre än de andra. Jag pratade med en annan lång mamma i parken om det härom dagen. Vi pratade om hur alla som inte är så långa säger att man ska vara glad över att vara lång, för det är så snyggt, men att det inte kändes så som liten. Vi tittade på våra långa döttrar och mindes när vi som 10-åringar var huvudet högre än alla andra i hela skolan. Hur det kändes. Vi pratade också om det där med höga klackar. Att vi båda känt oss för stora med höga klackar och därför aldrig lärt oss att gå i dem. Så att när vi väl drar på oss högklackat så stolpar vi fram som kalvar på vingliga ben. Ett huvud högre än alla andra.

Detta leder mig osökt in på en önskelista så här inför morsdag:

1. När andra svassar runt på superhighs från Swedish Hasbeens har jag valt den lägsta, lite klumpigare varianten. Men se nu kom en lågklackad men ändå nätt variant. Och i neonfärger dessutom. Jag väljer givetvis rosa. Och går rakryggad med bra sikt över andras huvuden. 2. Ända sedan jag var i Luxembourg trädgårdarna för hundra år sedan har jag suktat efter Fermobs Luxembourg stol. Vilmodellen. En dag. En mors dag kanske?
3. Småblommiga kuddar från Mimou, med tillhörande quiltat täcke. Skulle sitta som en smäck på landet. Baksidan är i flossad typ veloursammet vilket inte tillhör mina favoriter (jag hade valt vanlig sammet) men det ger en mjuk och fyllig känsla så jag lägger kuddarna med blommorna upp. 
4. Lilla U har gjort ett litet fint halsband med hjärta och plattor som man kan beställa bokstäver på. Jag vill ha ett med bokstäverna G och J. Gun och Jan. Min mamma och pappa som jag inte längre har kvar. Längtar och saknar.
6 kommentarer:

 1. Så fint, alltihop.
  Ska nog önska mig en trädgårdsstol till morsdag också, men tror inte det är sannolikt att jag får den.. :)
  kram o trevlig helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Vilket fint inlägg!!

  Jag går också in "långskånk-skaran", som jag sneglar på de där snygga Hasbeens med highheels, ja allt med högklack men det funkar inte med 180cm att lägga på en si så där 10-15 till ;) men ibland struntar jag i det och lägger till klack, men i lagom höjd :)

  Fin lördag!

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i det där med att köpa lägre skor för att inte bli för lång. Också klassfotona från förr. Alltid sista raden.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig haft just det problemet. Men gillar den rosa skon jättemycket ändå. Har börjat haja nu, när jag pratar med långa kompisar som har döttrar i 10-årsåldern, hur jobbigt det kan vara det där att alltid sticka upp över de andra.
  Hoppas din dag varit fin. Och rosa. Kram.

  SvaraRadera
 5. Åh - nu var jag tvungen att gråta en skvätt. Över hur fint ditt inlägg är och framförallt att du saknar dina föräldrar. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är. Fina, fina Mary!!! Stor kram ... u.

  ps. och det där med att vara för lång? well ... 4 äpplen hög så vet jag inte hur det är. ;)
  ps2. jooo. kör på med era klackar långa tjejer. det är ju coolt. och ni blir ännu snyggare.

  SvaraRadera
 6. Jag fick ett armand från Lilla U i examenspresent, supernöjd!

  SvaraRadera