onsdag 30 maj 2012

Sommarkvällar inomhus


Vi kom tillbaka från två dagar besök på Kolmården i kväll. Och hela helgen på landet. Och innan dess flera resor med flera övernattningar på hotell. När jag inte är hemma på ett par dagar så saknar jag vårt hem.Jag tycker om att komma hem, det är något som alltid funnits i mig. Det där att göra fint hemma och ha saker jag tycker om. Det kommer från mamma, hon pysslade alltid hemma och brydde sig om inredning. Hon skapade ett hemtrevligt hem för oss, en trygg och vacker hamn. Och jag känner så med vårt hem nu med. En bostad är inte bara en plats för att sova och äta, utan ett hem att leva i.Jag stöter på många renodlade "bostäder" i mitt jobb, och då och då dyker det upp HEM. En del av de hemmen tilltalar mig estetiskt och en del inte. Men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att de som bor där trivs. Då är det ett riktigt hem.

Sommarkvällar hemma har jag lite svårt att tända lampor. Det dova skymningsljuset är fint. Men gör sig kanske inte så bra på bild. God natt!


Sweet summer evenings after sunset at home I find it hard to switch on the lights. The dusk is just as nice inside as outside. Things look different and the atmosphere is so relaxed. 

7 kommentarer:

 1. Ja du, ditt hem hade jag också velat komma hem till. Känner så mycket igen din beskrivning av att komma hem. Vi åker till Gotland om fyra veckor och ska vara borta rätt så länge och jag tycker det ska bli fantastiskt roligt men oj som jag kommer sakna vår lägenhet. Mina blommor och golv och alla fina saker. Men jag vågar absolut inte säga det till min man då tror han väl jag är spritt språngande galen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag håller med, jag brukar också tänka att längre än två veckor är en lång tid hemifrån... Det bästa är ändå att det är så skönt att komma hem!:-)
   Kram!

   Radera
 2. Gillar distinktionen bostad och hem. Håller med, det måste finnas liv i inredningen, annars blir det platt. Tänk om man inte längtade hem, nej så vill man ju inte ha det.
  Så vackra och rofyllda bilder i skymningsljuset i ditt hem. I de lila bollarnas tid. Fin vas. Och fint bord! Blev super ju!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De lila bollarna, vilken blomma! Såg att du hade i din trädgård också... Visst blev det bra med bordet, lite nättare och snyggare:-)
   Kram!

   Radera
 3. Gorgeous atmosphere!
  Lovely whites and violet-colored flowers...of course, I love the globe and Paris map, too!

  So nice to meet you through BYW 2.0.
  All the best,
  Mary

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Mary! Nice to hear that you like it!
   Maria

   Radera
 4. Jag är som du, tycker om att komma hem. Vi har fart och flängt hela maj och jag bara längtar efter att få vara hemma, fixa, pyssla och stosa runt. Det är planen för helgen! Bara lite IP och Enskedespel, men annars vara hemma :)

  FINA bilder!

  SvaraRadera