torsdag 10 januari 2013

Fabriken: Favorit i repris


Mitt bland flyttkartonger är det säsongsstart för Fabriken. Dagens tema är Favorit i repris. Jag tackar och bugar för det. Dels för att det nu är svårt att hitta ett hörn i vårt nya hus som tål att fotograferas, dels för att det ger mig en anledning att återpublicera ett svep från vårt gamla hus och på så sätt ta farväl av det. I vårt nya hem blir det en del saker som följer med men också en del nytt. Så här är det: Favorit i repis från förra året: Min stil.

*

Vilken utmaning. Min stil som ändrar sig dag från dag, jag kan uppskatta så många olika stilar och plockar lite till min egen mix.


Min mix består som oftast av lika delar gammalt och nytt. Kuddar med färg och mönster. Detaljer med tanke. Färgerna kan vara riktiga vitamininjektioner eller smutsiga pasteller. På den här bilden känner jag mig som jag. Gungstolen är gammal och skönt sliten, kuddarna kommer från Afroart och några kuddar är inköpta på resa i Paris. Lampan står på ett bord från Åhlens som jag har målat benställningen på för att få in i min färg. Bordet från Fritz Hansen som jag budade in på auktion för åtta år sedan.

Mattan på golvet är från House Doctor, den har jag köpt av Ylva på Darling Things, Ylva har blivit min bloggkompis som jag också träffat på riktigt och mailar med då och då.


För mig har inte stil ett likhetstecken med dyra varumärken. Tvärtom tycker jag ofta att människor som har öga och känsla ofta lyckas kombinera ihop fynden som skapar en helhet tillsammans med gåvor, arvegods och annat som i sig blir intressantare än ett hem fyllt av bara saker från Svenskt Tenn. Hur fint det än kan vara och det är helt ok med en liten elefant på tyget så klart.

Jag tänker att mitt hem berättar en historia om vilka vi är som bor här. Var vi varit med om och vart vi är på väg. Bakom varje pryl och pinal finns en berättelse, farmors halsband ovan och tidningsklipp från 1911 som låg under ett golv i huset nedan.


Kofferten får symbolisera lusten att resa, både i världen och kanske i livet. Jag är rastlös och tycker om förändring.

7 kommentarer:

 1. Vilket underbart hem du har, och den mattan från House Doctor dog jag för, finns den att få tag på?
  Tack för fin inspiration =))

  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Ja, snacka om favorit i repris... Sista bilden är så fiin! Hoppas flytt och allt gått bra och du, när som helst va?... Spännande! Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint du har/hade det! :) Känns rätt med lite vårliga färger nu efter jul. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Ert 'gamla' hem är så fint. Och sista bilden är grymme grymme grymme fin!
  Lycka till med flytten!
  Kram u

  SvaraRadera
 5. Hur fint som helst! Om det här är gamla hemmet blir det verkligen spännande att se det nya. :)

  SvaraRadera
 6. Så fint och härligt med färg! Kram Victoria

  SvaraRadera
 7. Så fina minnen från ert fina hus! Ser verkligen fram emot att se hur din stil kommer att te sig i nya huset. Kram.

  SvaraRadera