onsdag 15 juni 2011

Mary gillar Byggfabriken

Den butik som jag hämtat mycket inspiration från till vår 1910-tals villa är Byggfabriken. Både sajten och butiken på Högbergsgatan i Stockholm är en skattkista vad gäller orginaldetaljer och inspirationsbilder- och miljöer. Butiken i sig skulle jag älska att arbeta i, tänk vilket lyxjobb, att få hjälpa människor vårda och återställa sina hem med kvalitativa tidsenliga detaljer. Jag kan inte tänka mig en mysigare arbetsmiljö!

Alla knoppar, krokar, strömbrytare, arbetsbelysning och ventillucka samt kedja i vårt kök kommer från Byggfabriken. Färgkoder till väggar och golv. Vår blandare (som är mer funkis än sekelskifte, men jag bor ju inte i ett museum) hittade jag också i webbshopen men valde att köpa från Danmark. (Ni ser, jag är inte köpt av Byggfabriken, detta är bara ren uppskattning). Nya trycken till innerdörrar. Fönsterspärrar. Och det lär bli mer under årens lopp!

Egna bilder

Till det kommande badrumsbygget har jag också spanat in Victorian Floor Tiles från samma ställe.


Foto: Byggfabriken.com

1 kommentar:

  1. Så fina detaljer! Jag älskar också den butiken och bor i princip granne med den. Har varit där och spanat och hämtat inspiration till när vi ska göra om bad och wc. Längtar! : )

    SvaraRadera